Tyskland är EU:s största ekonomi och har därmed stor betydelse för EU-utvecklingen och Tyskland är en av Sveriges största handelspartners och påverkar därmed utsikterna för svensk industri. Den tyska ekonomin har länge gått svagt och ekonomin har faktiskt inte växt på fem år. Utsikterna är relativt dystra även om en viss ljusning kan skönjas. Nuläget jämförs med situationen vid åren kring millennieskiftet, då Tyskland kallades Europas sjuke man.

Välkommen till lunchseminarium där vi diskuterar Tysklands ekonomiska och politiska utveckling.

Medverkande talare är Pia Fromlet, ekonom, och Annika Ström Melin, journalist och författare. Samtalsledare är Erica Sjölander.

I samband med lunchen har vi ett extra årsmöte för att besluta om förändringarna i stadgarna och den ändring av namnet till SABE (Swedish Association of Business Economists) som föreslogs och antogs vid det ordinarie årsmötet 22 april i år. En förutsättning för att kunna rösta på årsmötet är att man har betalat medlemsavgiften för 2024.

Vi behöver din anmälan senast den 4 oktober.

Varmt välkomna! Vi hoppas på en livfull debatt. Glöm inte att anmäla er. 

Vid allergier eller önskemål om särskild kost, vänligen meddela oss i din anmälan. Seminariet är endast öppet för SIMRA:s medlemmar, men bjud gärna med en gäst.

Hälsningar Styrelsen

Tid och plats:
10 oktober 2024
kl. 11:30-11:50 Lunch inklusive extra årsmöte
kl. 11:50-13:00 seminarium
Plats: Ratio, Sveavägen 59