Frankrikes presidentval

Datum:  7 juni 2017

Simras medlemmar hade nöjet att få lyssna till och diskutera med Dagens Nyheters mångåriga europakorrespondent, Annika Ström Melin, på ett seminarium om vilka ekonomiska och politiska konsekvenser som kan följa av resultatet i det franska presidentvalet, och andra ödesfrågor för Europa. Det är gott om ödesfrågor nu. I morgon, den 8 juni,  är det val till parlamentet i Storbritannien; Brexitförhandlingarna är planerade att starta elva dagar senare. Den 11 juni och den 18 juni är det val till nationalförsamlingen i Frankrike. Och i september är det val till tyska Bundestag. Annika hade ett brett angreppssätt och gav oss en synnerligen initierad inblick i den politiska utvecklingen i Europa i allmänhet och Frankrike samt Storbritannien i synnerhet. Stort tack, Annika!

Datum och tid: 7 juni, kl. 11:30-13:30
Plats: Ledarna, Sankt Eriksgatan 26, plan 1 (ta hissen), lokal “Affärschefen”

Dela: